constructeur

Voor constructeurs

Het Constructeursregister RC/RO/RT draagt bij aan de professionele houding en vakbekwaamheid van de constructeur, ontwerper en de toetser. Enerzijds als instrument om deze vakbekwaamheid te valideren en anderzijds als borging van de vakbekwaamheid.

De mogelijkheid om door te groeien naar de positie van registerconstructeur, registerontwerper of registertoetser geeft een positieve impuls aan het carriéreperspectief van de constructeur en de constructieve toetser. Bovendien krijgt ook het vakgebied een opwaardering. Hierdoor wordt het voor de constructeur en/of de constructieve toetser aantrekkelijker om actief te blijven in zijn vak.

De bevordering van een goede beroepsuitoefening door de registerleden is één van de belangrijkste doelen van het register. Een vereiste voor een goede beroepsuitoefening is het constant op peil houden van deskundigheid, zowel in de diepte als in de breedte, ook na toetreding tot het register. Met een systeem van verplichte permanente educatie kan aan deze eis worden voldaan.

De leden van het Constructeursregister RC/RO/RT ondertekenen een gedragscode, waarmee zij hun professioneel en integer handelen bekrachtigen.

Deelname aan het Constructeursregister RC/RO/RT
  • is de erkenning van vakmanschap: een kwaliteitslabel
  • brengt vakbekwaamheid en verdiensten onder ogen van opdrachtgevers en adviseurs die beslissen over de keuze van de constructeur bij bouwprojecten
  • stimuleert om bij te blijven en nog beter te worden op het vakgebied
  • biedt perspectief op een glansrijke carriére

Met behulp van de argumentenkaart kunnen registerconstructeurs en registerontwerpers hun professionaliteit onderstrepen en onder de aandacht brengen van (toekomstige) opdrachtgevers en projectpartners. Download hier: Ned. versie / English version

Zoek een dienst met RO/RC Zoeken

Mededelingen

Procedure RC gewijzigd

miv 1 januari 2018
Lees meer

Constructieve veiligheid breedplaatvloeren

Informatiedocument en toelichting
Lees meer

Constructeur van het jaar 2018


Lees meer

» Lees alle mededelingen

info@constructeursregister.nl | 088-353 12 99 | Louis Braillelaan 80 | 2719 EK Zoetermeer